De werken aan de nieuwe omleidingsweg liggen op schema. De verkeerssituatie in de Kapellestraat zal de komende weken wel iets anders verlopen dan eerst voorzien.

Verbindingsweg Kapellestraat-IJzerdijk voorlopig niet opengesteld voor verkeer
De afgelopen weken werkte Wegen en Verkeer aan de nieuwe verbindingsweg tussen de Kapellestraat en de IJzerdijk. In de vorige update (van 30 oktober) stond te lezen dat vanaf maandag 23 november het verkeer tussen Sint-Jacobs-Kapelle en het centrum van Diksmuide gebruik zou kunnen maken van de verbindingsweg. Op vraag van het stadsbestuur van Diksmuide is dit plan gewijzigd. Door de vele wandelaars en fietsers aan het Provinciaal Domein IJzerboomgaard, is beslist dat het autoverkeer voorlopig nog gebruik moet blijven maken van de huidige omleiding via de Sint-Jacobsstraat.

Wat betekent dit voor de weggebruiker?

  • De Kapellestraat blijft onderbroken. Dit blijft zeker tot begin 2021 het geval.
  • De verbindingsweg tussen de Kapellestraat en de IJzerdijk is grotendeels afgewerkt, maar blijft voorlopig volledig afgesloten voor al het verkeer.
  • Het verkeer tussen Sint-Jacobskapelle en Diksmuide-centrum wordt zeker nog tot begin januari omgeleid via de Sint-Jacobsstraat en de IJzerdijk. Deze omleiding geldt in beide richtingen.

Hoe de verkeerssituatie vanaf begin januari 2021 juist zal verlopen, is nog niet beslist.

Werken aan nieuwe omleidingsweg gaan verder 
Ondertussen wordt er verder gewerkt aan de omleidingsweg. Sinds begin november zijn er vooral grondwerken gebeurd aan de IJzerdijk, waar in de toekomt de brug over de IJzer komt te liggen. Vanaf eind november werken we ook op de plek waar de Kapellestraat de nieuwe omleidingsweg kruist. Tussen 19 december en 3 januari wordt er sowieso niet gewerkt, dan liggen de werken stil omwille van het bouwverlof.