Na fasen A en B zijn ook fasen C, G, D en E bijna afgewerkt. Hier is de aannemer bezig met de laatste loodjes. Fase F werd deze week als resterende fase opgestart. We geven je een update.

Overzicht_fasen_Keiem

 

Fase C – vrijdag toplaag

Vrijdag 22 maart wordt in fase C de toplaag in asfalt gegoten. Het kruispunt met de Dodepaardenstraat wordt hiervoor tijdelijk onderbroken. Inwoners van de Dodepaardenstraat kunnen weg via de Wittepoort- en Tervaetestraat. Vanaf zaterdag 23 maart is deze fase volledig afgewerkt en opnieuw toegankelijk voor verkeer.

 

Opstart fase F

Vanaf maandag 18 maart werd gestart met de opbraak van fase F, ter hoogte van Sint-Hubert. Deze timing was nodig om de werken tegen het zomerverlof af te kunnen hebben. Vanaf donderdag 21 maart wordt het kruispunt met de Stenenmolenstraat afgesloten en wordt het stuk tot en met de Wittepoortstraat opengebroken. Aan beide zijden van de rijweg blijven de voetpaden tijdens de rioleringswerken toegankelijk.

 

Geen openbaar vervoer in centrum Keiem op donderdag 20 en vrijdag 21/03

De bussen van De Lijn rijden op donderdag 21 en vrijdag 22 maart niet door het centrum van Keiem. Reizigers moeten op- en afstappen aan het voetbalveld langs de Oostendestraat. Vanaf zaterdag 23 maart is fase C opnieuw bereikbaar en zullen de Lijnbussen voor de eerste maal aan de halte ter hoogte van de Oude Keiemweg stoppen, om dan verder te rijden via de Tervaetestraat richting Oostendestraat. Komende uit Diksmuide wordt dezelfde route gereden.

 

Afwerking fase D & E + parkeerruimte

Alle parkeerverbodsborden in de omliggende straten worden weggenomen. Zo wordt er wat extra parkeerruimte gecreëerd tijdens de werken in fase F. Onder goede weersomstandigheden wordt het asfalt tussen de school en de kerk (fase D) gegoten tegen half april, en aansluitend de Streuvelstraat (fase E), waardoor dan ook deze parkeerplaatsen beschikbaar zullen zijn.

 

Fase G – asfalteren op maandag 25 maart

Maandag 25 maart wordt het asfalt ter hoogte van het kruispunt Ramboutstraat/ Keiemdorpstraat/Oostendestraat gegoten waardoor ook hier de meeste hinder achter de rug is. Vanaf dinsdag kun je dan opnieuw vanaf de Oostendestraat tot aan de school rijden. Het kruispunt moet nog verder worden afgewerkt en de bushaltes aangelegd maar de omleiding zal alvast niet meer nodig zijn.

 

Contact

Voor vragen of opmerkingen over deze werken kunt u terecht bij werftoezichter Jeroen Rondelez via 051 79 31 12, 0470 21 19 60 of jeroen.rondelez@diksmuide.be.