De stationsparking in Diksmuide is vanaf 15 mei volledig afgesloten. Tussen 6 en 14 juni is de spoorwegovergang in de Esenweg ook volledig afgesloten en in het weekend van 8 juni is er geen treinverkeer mogelijk.

De werken maken deel uit van de laatste fase voor de herontwikkeling van de stationsomgeving. Er komt een volledig nieuwe pendelparking met 160 plaatsen, een fiets- en wandeltunnel onder de sporen én een veilige in- en uitrit.

Aangepaste blauwe zone

De parkeerplaatsen aan de kant van het station in de Bortierlaan zijn tijdens de duur van de werken geen blauwe zone. De zone voor kort parkeren (15 minuten) blijft er wel behouden. Parkeerplaatsen in de Bortierlaan aan de kant van de handelaars blijven wel blauwe zone. Wie z’n auto kwijt wil, kan ook parkeren langs de kant van de weg in de Lange Veldstraat (tussen Laure Fredericqlaan en Koreaplein).

De glasbollen die op de stationsparking staan, verhuizen tijdelijk naar de kop van de parking in de Lange Veldstraat naast het Medisch Centrum, recht tegenover het Burgraaf Frederikplein.

Spoorwegovergang afgesloten

De spoorwegovergang in de Esenweg zal tussen 6 en 14 juni volledig afgesloten zijn voor het verkeer. Infrabel en AWV vernieuwen er in deze week een deel van de overweg zelf en het asfalt errond.

Tijdens de werken aan de spoorwegovergang is ook de Rozemarijnstraat afgesloten voor het verkeer. Wie vanuit de Maria Doolaeghestraat richting Bortierlaan wil, kan wel gewoon door.

Voor doorgaand verkeer is er een omleiding voorzien via de Eikhofstraat. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding. Raadpleeg de routeplanner van De Lijn via hun website of app om te kijken voor welke lijnen en haltes dit gevolgen heeft.

Geen treinverkeer in weekend van 8 juni

In het weekend van 8 juni wordt de fiets- en wandeltunnel onder de sporen geschoven. Zowel op zaterdag 8 juni als zondag 9 juni is er geen treinverkeer mogelijk tussen De Panne en Lichtervelde (en omgekeerd). NMBS voorziet dat weekend wel vervangbussen. Wanneer de bussen rijden, vind je terug op de reisplanner via de website of app van NMBS.

Laatste fase

In deze laatste fase van de herontwikkeling van de stationsomgeving realiseert het lokaal bestuur samen met Infrabel en NMBS ook volgende zaken:

  • Een groene fiets- en wandelverbinding langs de spoorlijn die aansluit op de fietssnelweg F35 en het vestingspark
  • Een regionaal hoppinpunt (waar je vlot kan overstappen tussen verschillende vervoersmogelijkheden, zoals het openbaar vervoer, de (deel)auto of de (deel)fiets)

Eerder kwam al de heraanleg van de busstelplaats en de Bortierlaan aan bod én kwam er een veilige en groene fiets- en wandelverbinding van het stadspark via het station naar het vestingspark.