Wie regelmatig langs de Pluimstraat voorbij komt ziet de constructie van de nieuwe sportsite groeien en groeien. De muren van de sporthal worden volop geplaatst. Binnenkort wordt het dak voorzien. Halfweg augustus kunnen we de nieuw aangelegde parking openstellen voor het publiek. We splitsen de update van de sportsite op in drie onderdelen: het zwembad, de sporthal en de omgevingswerken.

 

Zwembad

De funderingsplaat van de kelder van het zwembad is volledig gegoten. Ook de grondkerende kelderwanden zijn volledig af. Hiervoor moest de aannemer de put waarin de zwembaden komen, uitgraven met een schuine helling. Daarin werden dan de wanden geplaatst. In juni worden die schuine hellingen terug opgevuld met aarde zodat enkel de put waarin de zwembaden komen, overblijft.

 

In de kelderput zelf worden momenteel de betonwanden van het groot zwembad en het instructiebad gegoten. Van zodra dit is gebeurd, wordt de afdekplaat gegoten. Dit zijn de eigenlijke kades van het zwembad. Ofwel misschien herkenbaarder: de zones waarop redders bezoekers moeten berispen dat ze er niet op mogen lopen omdat dit glad is. Dit gebeurt nog voor het zomerverlof. De effectieve vloer volgt later.

 

In september wordt de staalstructuur (draagconstructie voor het dak) van het zwembadgebouw geplaatst. De effectieve dakdichting volgt dan later.

 

Sporthal

Zo goed als alle prefabkolommen werden geplaatst. Aan de zijde van de Rijkswachtstraat werden de betonwanden al aangebracht. In juni volgen de wanden aan de overzijde van het gebouw. Vanaf 4 juni start de aannemer met de levering en plaatsing van de staalstructuur van het dak. Dit is de draagconstructie waarop de dakplaten moeten komen. Eens dit is aangebracht wordt de effectieve vorm van het gebouw duidelijk zichtbaar. De dakdichting die op de staalconstructie komt, wordt voorzien net voor het bouwverlof.

 

Tussen de bestaande sporthal en de nieuw gebouwde constructie ligt het tussenvolume. Dit is de zone waar de spiegelzaal, kleedkamers, bureaus, … komen. Hier zijn de werken al ver gevorderd. De muren van de kleedkamers, berging, bureaus sportdienst en de spiegelzaal zijn al gemetst.

 

Omgevingswerken

Aan de rechterzijde van de huidige toegangsweg naar de sporthal, is de aanleg van de parking gestart. De fundering is voorzien en de boordstenen zijn gezet. In de komende weken worden hier de grasdallen geplaatst. Doel is om de parking halfweg augustus open te stellen. De heuvels voor het cyclocrossparcours zijn al voor 90% aangelegd.

Parking De Pluimen