Rijkswachtstraat

Rijkswachtstraat fase 1

De slechte weersomstandigheden van de afgelopen maand hebben ervoor gezorgd dat de vooruitgang van de werken niet zoals gehoopt verloopt. Op de droge dagen stond de werfzone onder water zodat de bovenbouw niet kon worden verdergezet. Ondertussen werd de riolering tussen de Pluimstraat en de Grasstraat volledig vernieuwd. De aannemer probeert nog voor het kerstverlof om het voetpad aan de onpare kant in onderfundering te steken zodat de toegang voor voetgangers en fietsers tijdens de vakantie vlot kan verlopen. Op de pare kant lag er al minderhindersteenslag.

Halverwege de werf zal er ter hoogte van huisnummer 80 een kraan blijven staan zodat er geen doorgaand verkeer mogelijk is. Dit zou immers gevaarlijke situaties met zich meebrengen en is dus niet aangewezen. Op bepaalde plaatsen steken er nog rioolputten uit boven de onderfundering. Vanaf donderdagavond 21 december gaat aannemer in verlof tot 8 januari.

Keiem

Keiemdorpstraat sneeuw

Fase A

Ook in Keiem werden de werken belemmerd door het regenweer. Er werd veel tijd gestopt in het wegpompen van het water. De riolering in fase A is zo goed als klaar. In de Oude Keiemweg zit de onderfundering erin en zijn de boordstenen geplaatst. In de rijweg van de Keiemdorpstraat probeert de aannemer nog voor het kerstverlof de onderfundering te plaatsen. Hij doet er alles aan om de vlotte toegang tot de woningen te blijven garanderen. Vanaf donderdagavond 21 december gaat aannemer in verlof tot 8 januari.

 

Fase B

De plaatsing van de riolering is volop bezig. De aannemer doet het nodige om het voetpad moddervrij te krijgen zodat het kerstverlof netjes verloopt voor de inwoners. Het is nog steeds niet de bedoeling dat wagens over de werfweg rijden.

Maria Doolaeghestraat

Biggenruggen Maria Doolaeghestraat

Het gewicht van vrachtwagens beschadigde het voetpad op de hoek van de Maria Doolaeghestraat met de Admiraal Ronarchstraat. Nog voor het kerstverlof wilden we hier maatregelen treffen door biggenruggen te plaatsen. Zo garanderen we de veiligheid van voetgangers.

Grote Markt

Grote Markt sneeuw

De zuidkant van de Grote Markt is volledig aangelegd. De vers gelegde ondergrond is nu aan het uitharden. Deze week werden er nog biggenruggen geplaatst voor de parkeervakken. Dit zal verhinderen dat bestuurders op de markt kunnen rijden. De rijweg wordt opengesteld op twee januari. Vanaf dan kunnen ook de parkeervakken in gebruik worden genomen.

 

Ondertussen startte de aannemer al met de kant van het stadhuis. Daar werd de zone tussen Bloom en het verhoog van Generaal baron Jacques alvast uitgekofferd. Daar zijn de kasseien dus verwijderd en werd de ondergrond uitgegraven tot de hoogte van de onderfundering. De nieuwe onderfundering werd al aangebracht net als een deeltje van de fundering. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de volledige fundering daar klaar was tegen het kerstverlof zodat wagens zich daar konden parkeren. Maar door het regenweer en de sneeuw is dit niet gelukt. De aannemer plaatste wel een drainage zodat deze zone de komende twee weken niet onder water kan lopen.

 

Vanaf 2 januari start de aannemer met de riolering aan de kant van het stadhuis. Eerst worden de rijweg en parkeervakken uitgekofferd. Op 8 januari starten de effectieve rioleringswerken.

Zuidkant Grote Markt klaar