Een aannemer vervangt in opdracht van Fluvius vanaf maandag 10 mei in verschillende fases een aantal nutsleidingen in de Kaaskerkestraat (N35) vanaf de rotonde aan het bedrijventerrein tot aan de Oudekapellestraat. De werken, waarbij nutsleidingen ondergronds komen te liggen en de openbare lichting wordt vernieuwd, vinden voornamelijk plaats in de berm, het voet- en fietspad. De hinder op de rijweg blijft beperkt, enkel wanneer de aannemer niet veilig kan werken, worden er tijdelijk verkeerslichten geplaatst. Fietsers moeten er wel een omleiding volgen.

Fasering werken Kaaskerkestraat - rotonde

Eerste fase
Vanaf maandag 10 mei zal Fluvius ongeveer een week lang aan het werk zijn in het stuk Kaaskerkestraat tussen de Oude Dorpsstraat en de rotonde.

Het verkeer kan er gewoon door, maar fietsers moeten er een omleiding volgen via de Steenbakkerijstraat, Wagenmakerijstraat om zo terug via de parking van AD Delhaize terug de Kaaskerkestraat op te rijden.

Tweede & derde fase
De start van de tweede fase, vermoedelijk op dinsdag 18 mei, situeert zich net voorbij de rotonde ongeveer ter hoogte van autobedrijf Lagrou om zo geleidelijk aan in een derde fase op te schuiven richting de Oudekapellestraat.

Fietsers moeten tijdens deze fases al de omleiding volgen vanaf de Oudekapellestraat richting Vlastraat, het jaagpad langs de spoorweg tot aan de Wagenmakerijstraat om zo via de parking van AD Delhaize de Kaaskerkestraat te bereiken.

Het einde van deze werkzaamheden is voorzien op donderdag 10 juni.

Vierde fase
De vergunning voor de vierde fase, ter hoogte van de Oudekapellestraat, loopt tot en met dinsdag 22 juni. De hinder is er beperkt tot een aantal plekken waar de aannemer een put dient te maken, maar er is geen omleiding meer in deze fase.