Begin september start een aannemer met het afbreken van ontmoetingscentrum Ten Bercle, in de plaats komt er een gloednieuwe en moderne ontmoetingsplaats

Voorbereidende werken

In de week van 4 september laat de stad de omgeving rond het bestaande gebouw klaarmaken voor afbraak.

  • Verkeersborden en verlichtingspalen worden weggehaald, ook op het woonerf worden de verlichtingspalen, parkeerpalen en zitbank weggenomen.
  • De brievenbus van CM en bpost zullen naar een nog nader te bepalen plaats verhuizen.
  • De urnenwand aan de kant van de begraafplaats wordt eveneens verplaatst binnen de zone op de begraafplaats die hiervoor bestemd is, om beschadiging tijdens de afbraakfase te vermijden.

Afbraak vanaf september

Vanaf 11 september start de eigenlijke afbraak. Door de omgeving van het gebouw af te schermen kunnen de afbraakwerken veilig plaatsvinden. De toegang tot het woonerf blijft daarbij steeds gegarandeerd voor voetgangers en wagens. Ook het achterliggende speelplein blijft toegankelijk, maar dan enkel via de ingang achter de begraafplaats.

Hoewel de parking voor het ontmoetingscentrum tijdens de volledige constructieperiode als werfzone ingenomen zal worden, blijft de toegang tot de begraafplaats en kerk verzekerd.

Minimale overlast

De afbraak zal zo’n drie maanden in beslag nemen. Deze tijd is nodig om zo weinig mogelijk overlast voor de omgeving te veroorzaken: zo zal afbraakmateriaal door middel van stortkokers in containers verzameld worden. Een flink gedeelte van de stenen – zo’n 65.000 – zullen gerecupereerd worden voor onder andere de bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum.

De start van de bouw van het nieuwe OC is voorzien tegen het einde van het jaar. De totale duur van de werken wordt geschat op zo’n 250 werkdagen, dus een volledig kalenderjaar – afbraak inbegrepen.

Verhuis verenigingsleven

Door de werken moet het dorp het een tijdje zonder ontmoetingscentrum stellen. Om dit op te vangen verhuist het verenigingsleven – met uitzondering van jeugdhuis N’obus – even naar Oostkerke, waar de verenigingen een tijdelijk onderkomen vinden in OC Volcraven. De dorpsbibliotheek blijft tijdens de werken gesloten, en krijgt een nieuwe stek in het toekomstige OC in Pervijze.

Contact

Wil je op de hoogte blijven van de bouw van het nieuwe OC? Houd dan deze website in de gaten. Wil je nieuwe info rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Teken dan via homepage in voor de nieuwsbrief ‘Pervijze’.