De gemeente Koekelare gaat op 8 augustus van start met grootschalige wegenwerken (in de Lekestraat, Catstraat, Oostmeetstraat en Sterrewegel), die ook gevolgen hebben voor wie richting onze buurgemeente wil. De werkzaamheden zullen ongeveer zo’n anderhalf jaar duren.

Verschillende fases

De aannemer gaat van start met het openbreken van het kruispunt Oostmeetstraat- Catstraat-Barnestraat (kruispunt ‘De Pluim’) om er te starten met de rioleringswerken. Aansluitend volgt het stuk Oostmeetstraat richting Ringlaan. Daarna schuiven de werken, in fases, op richting Catstraat en Lekestraat, tot aan de grens met Leke (Koekelarestraat).

Doorgaand verkeer is gedurende de werkzaamheden niet mogelijk. Er is dan ook een omleiding voorzien.

Werkzaamheden Koekelare

Ander traject De Lijn

Door de geplande werken zal bus van De Lijn 55 (Leke-Brugge) het normale traject niet kunnen volgen. De Lijn voorziet gedurende de volledige duur van de werken een omleiding via Moere (Gistel).

De omleiding van De Lijn 55 tussen Koekelare en Leke

De halte Leke Lappersfort schuift enkele meters op en komt in de Lappersfortstraat zelf te liggen, net voor het kruispunt met de Moerestraat. De halte Leke Papegaai zal tijdens de werkzaamheden niet bediend worden.

Wie de verschillende fases wil volgen, kan daarvoor terecht op de website van de gemeente Koekelare.