De werken in de Generaal Baron Jacquesstraat vorderen bijzonder vlot. Aannemer Vanlerberghe is momenteel al gestart met de rioleringswerken aan de westzijde van de Grote Markt. Dankzij die voorsprong kunnen we de fasering lichtjes aanpassen met enkele voordelen als gevolg. We lichten alle details toe tijdens een infovergadering. Je bent van harte welkom.

De infovergadering vindt plaats op donderdag 8 juni 2017 om 20 uur in LDC Ten Patershove, Maria Doolaeghestraat 2a, Diksmuide.

 

Inschrijven

Bevestig je aanwezigheid (met vermelding van het aantal personen) vóór maandag 5 juni 2017 via jeroen.rondelez@diksmuide.be of bel 051 79 31 12.

 

Nieuwe planning

We illustreren de nieuwe fasering op onderstaande kaart. Momenteel krijgt de westzijde van de Grote Markt een nieuwe riolering. We gebruiken het bouwverlof als uithardingsperiode zodat doorgaand verkeer in dat gedeelte opnieuw mogelijk is midden augustus. De planning is uiteraard afhankelijk van goed weer.

 

Fase 4B (kant plein Hauspie)

·         Start: 7 augustus 2017

·         Afwerking (inclusief uithardingsperiode): herfstvakantie 2017

·         Voordeel timing: minder kans op weerverlet door dit in de zomer uit te voeren

Fase 3B (kant Boterhalle)

·         Start: 1 september 2017

·         Afwerking (inclusief uithardingsperiode): einde 2017

·         Opmerking: start van deze fase is slechts twee weken later dan de eerdere planning

Fase 4A (kant stadhuis)

·         Start: begin 2018

·         Afwerking (inclusief uithardingsperiode): april 2018

·         Voordeel timing: met deze planning blijven er steeds parkeerplaatsen beschikbaar tijdens de uitvoering van de werken.

Kaart Grote Markt

 

Toegankelijkheid en omleiding

Tijdens de rioleringswerken blijven de handelszaken en huizen in de werkzone te voet bereikbaar. Parkeren zal steeds mogelijk zijn op de Grote Markt. Alle details over de omleidingsroutes lichten we toe tijdens de infovergadering.

 

Planning nutsleidingen

Infrax werkt nog zeker tot half mei aan de zuidkant van de Grote Markt. Op maandag 22 mei starten ze met de werken aan de nutsleidingen op het plein Hauspie. Deze werken zouden afgewerkt zijn tegen begin juli.

Vanaf 16 augustus, als de De Breyne Peellaertstraat al is afgesloten voor de uitvoering van de rioleringswerken, zullen de verschillende nutsmaatschappijen werken uitvoeren in de De Breyne Peellaertstraat tussen de Grote Markt en de Grauwe Broederstraat. Hierbij zullen de nutsleidingen van Infrax, Proximus en De Watergroep vernieuwd worden.

 

Vuilnis

Tijdens de werkzaamheden is het onmogelijk voor de vuilniswagen om ter plaatse de vuilniszakken op te halen. Om de vuilnisophaling vlot te laten verlopen vragen we aan de inwoners die binnen de werkzone wonen of daar een handelszaak hebben om de vuilniszakken te verzamelen op de uiteinden van de werfzone.

 

Contact

Voor vragen of opmerkingen over deze werken kan je steeds terecht bij de werftoezichter die deze werken opvolgt.

Jeroen Rondelez
Administratief Centrum, Heernisse 6, 8600 Diksmuide
T 051 79 31 12 | E-mail: jeroen.rondelez@diksmuide.be