Van 4 tot 8 juni wordt de Esenweg volledig afgesloten ter hoogte van de spoorweg. Aan beide zijden van de spoorweg maakt Infrax een sleuf om het glasvezelnetwerk te vernieuwen. Daarnaast wordt ook het kruispunt met de Esenweg/Rijkswachtstraat die week gedeeltelijk opengebroken voor de rioleringswerken in de Rijkswachtstraat. Er blijft daar echter een versmalde rijstrook beschikbaar. Het plaatselijk verkeer wordt georganiseerd via verkeerslichten. De werken van Infrax stonden aanvankelijk gepland in juli, maar om de hinder te beperken werden deze werken op vraag van het stadsbestuur gebundeld.

 

Hinder en bereikbaarheid

Er geldt een omleiding via de Woumenweg en de Eikhofstraat. De stationsparking blijft steeds toegankelijk tijdens de werken. Inrijden vanaf de Maria Doolaeghestraat naar de Rosemarijnstraat zal niet mogelijk zijn. De vuilnisophaling blijft zoals normaal verlopen.

 

De rioleringswerken in de Rijkswachtstraat zullen afgerond zijn tegen het bouwverlof. Dan kan ook de volledige straat opnieuw worden opengesteld.

 

Contact

Voor vragen of opmerkingen over deze werken kun je  terecht bij Jeroen Rondelez (werftoezichter) via 0470 21 19 60, 051 79 31 12 of jeroen.rondelez@diksmuide.be.

Doorsteken