Deze week wordt alvast gestart met de bovenbouw in het gedeelte tussen supermarkt Lidl en de IJzerlaan. Ook de aanleg van de nutsleidingen tussen supermarkt Lidl en de Kleine Dijk volgen snel.

De werken in de Vaartstraat zijn in volle gang. De riolering is er ondertussen volledig vernieuwd. Ook in de Generaal Baron Jacquesstraat is de bovenbouw ondertussen afgeschraapt tot aan het kruispunt met de Wilgendijk zodat de riolering kan worden vervangen. In de Vaartstraat, de IJzerlaan en de Halve Maanstraat is de riolering ondertussen volledig vernieuwd.

Minder-hindermaatregelen

–       Het Italiëplein lag er door de rioleringswerken erg modderig bij. Om de hinder te beperken en alles wat netter te houden werd een laag steenslag aangebracht.

–       De persleidingen in de Halve Maanstraat worden eind deze week verwijderd.

–       Er werden borden geplaatst nabij de centrumparking Beerstblote om de voetgangers langs de Vismarkt richting Grote Markt te laten wandelen. Momenteel is het door de rioleringswerken niet aangeraden om langs de werken te wandelen.

Archeologisch onderzoek
De aanleg van de riolering in de G.B. Jacquesstraat wordt vanaf 21 november opnieuw nauw opgevolgd door archeologen. Door archeologische vondsten in de Vaartstraat hebben de werken eerder al een vertraging opgelopen van een kleine twee weken.