De firma ‘Verhelst aannemingen’ uit Oostende zal vanaf woensdag 2 september het kruispunt Stovestraat-Kiekenstraat afsluiten om de hoofdriolering in de Stovestraat verder af te werken. Het einde van deze werken is voorzien op vrijdag 4 september. Indien de werkzaamheden op vrijdag nog niet afgerond zouden zijn, zal het kruispunt met de Kiekenstraat in het weekend wel open zijn voor het verkeer.

Hinder

Er geldt een parkeer- en rijverbod in de werfzone tijdens de werkzaamheden, met uitzondering voor plaatselijk verkeer in de Kiekenstraat tussen de Wilgendijk en de Sint-Niklaasstraat. Wie vanuit de richting van de Grote Markt komt, kan de omleiding volgen via het Vrijheidsplein en de Sint-Niklaasstraat. De omleiding voor wie vanaf de Vismarkt komt, loopt via de Wilgendijk en de Generaal Baron Jacquesstraat.

Stad Diksmuide heeft de aannemer ook gevraagd om, gezien de start van het schooljaar, geen werfverkeer te voorzien op schooldagen tussen 8 en 8.30 uur en op woensdagmiddag. Voor de scholieren van ’t Saam campus Aloysius is er ook een afgebakend stuk van een tweetal meter voorzien om hun school te bereiken vanaf de Generaal Baron Jacquesstraat.