Een aannemer start op dinsdag 2 mei met de aanleg van het derde deel, fase 3, van de zuidwestelijke omleidingsweg in Diksmuide. Tijdens fase 3 komt er een stuk weg tussen de Cardijnlaan aan industrieterrein Heernisse en de Woumenweg (N369). De Cardijnlaan wordt vanaf de rotonde verder doorgetrokken om aan te sluiten op de nieuwe omleidingsweg. Ter hoogte van die aansluiting komen verkeerslichten. Dat zorgt voor een vlotte verbinding tussen industrieterrein Heernisse en de omleidingsweg. De eerste maanden zal er nauwelijks hinder zijn door deze werken.

Bekijk hier waar fase 3 zich precies situeert.

Werken van fase 2 tot eind 2023

Ondertussen werkt de aannemer verder aan fase 2, met de aanleg van een rotonde op de Kaaskerkestraat. De aanleg van de rotonde gebeurt in twee delen: eerst de helft aan de kant van de Delhaize, daarna aan de kant van frituur ‘t Spoor. Zodra het eerste deel klaar is, legt de aannemer ook een stuk van de omleidingsweg zelf aan, van de nieuwe rotonde tot aan de Vlavaart. De rotonde is helemaal klaar tegen het einde van 2023.

Omleidingen blijven dezelfde

Door de rotonde in twee helften aan te leggen, blijft eenrichtingsverkeer mogelijk in de Kaaskerkestraat. De verkeerssituatie tot eind 2023 blijft dezelfde als in eind 2022: het verkeer richting Veurne kan over de Kaaskerkestraat rijden, richting Diksmuide is er een omleiding.

Bekijk de actuele hinder.

Bekijk de nieuwe omleidingsweg virtueel

De omleidingsweg rond Diksmuide is een groots project. Met een virtuele rondleiding bezoek je nu al de belangrijke punten in 360°.