Diksmuide kijkt en gaat vooruit. De verschillende projecten, al dan niet in uitvoering, zijn hier het levende bewijs van. Hieronder geven we een overzicht van waar het precies beweegt in onze boterstad. Klik op de pijl voor meer info over het project.

A. Bortierlaan

Voor de materialenkeuze werd rekening gehouden met het masterplan voor de Grote Markt en omgeving, zodat het stadscentrum een sterkere eenheid uitstraalt. Zo wordt de rijweg in de Bortierlaan uitgevoerd in uitgewassen beton. In de voetpadzones komt dezelfde natuursteenverharding als in de Generaal Baron Jacquesstraat en gedeeltes van de Grote Markt. In de Bortierlaan wordt een eenzijdig dubbelrichtingsfietspad voorzien.

De riolerings- en wegeniswerken werden opgestart begin 2018. De uitvoeringstermijn bedraagt 80 werkdagen.

De werken aan de Bortierlaan zijn ondertussen goed gevorderd.

B. Masterplan sport

Het stadsbestuur investeert in de bouw van een sporthal met ruimte voor de gevechtssporten, fitness, kleedkamers, kantoorruimte voor de sportdienst, een polyvalente zaal en cafétaria. Waar de nu de sportaccomodaties verspreid gesitueerd zijn in de stad, zal nu werk worden gemaakt van één grote sportsite waar de meeste accomodaties kunnen worden gebundeld. Naast de sporthal komt er een gloednieuw zwembad met 6 banen van 25 meter, instructiebad, ploeterbad en kleedkamers. In de eerste fase wordt de sporthal gebouwd waarna overgegaan wordt naar de bouw van het zwembad (fase 2). Als laatste wordt de groenzone aangelegd met groenzone, grasinzaaiing, wandel- en fietspaden, fietsenstalling, parkeerterrein voor 250 wagens, skatepark en 3 voetbalpleinen.

Sinds midden juli 2016 ligt het kunstgrasterrein speelklaar. Zo werd meteen het startschot gegeven voor het project.

De betonnen wanden en staalcontructie van het dak van de sporthal en de put van het zwembad zijn al voorzien. Vanaf augustus wordt de afgewerkte parking opengesteld.

C. Riolering Cardijnlaan – Woumenweg – Pluimstraat – Rijkswachtstraat

onderlaag eerste deel

De Cardijnlaan, Woumenweg en de Pluimstraat zijn ondertussen al voorzien van een nieuwe riolering en bovenbouw. De heraanleg van de Rijkswachtstraat zal voltooid zijn tegen het bouwverlof.

160218_def-plan-rijkswachtstraat

De werken aan de Rijkswachtstraat zijn bijna afgerond.

D. Rioleringswerken Keiem

Het centrum van Keiem krijgt een nieuwe aanblik. Concreet gaat het over de Keiemdorpstraat, een gedeelte van de Streuvelstraat en een stuk van de Oude Keiemweg. De riolering wordt er vernieuwd, daarna wordt alles hersteld met een nieuwe bovenbouw.

De werken zijn volop bezig.

20150310_bewonersvergadering_keiemdorpsstraat

20150629_bewonersvergadering_keiemdorpsstraat2

Logo West-Vlaanderen

De werken zijn volop bezig.

E. Zuidwestelijke ringweg Diksmuide

Het dossier van de omgevingsvergunning is ingediend. De start van de werken is voorzien in de zomer van 2019.

Start voorzien in 2019