De herstellingswerken door de provincie West-Vlaanderen aan een deel van het fietspad langs de ‘Frontzate’, de voormalige spoorlijn tussen Diksmuide en Nieuwpoort, zijn afgerond. Het gaat over een traject van vijf kilometer tussen de Oude Dorpsstraat in Kaaskerke en de Schoorbakkestraat in Pervijze.

 

Het gedeelte van het fietspad tussen Kaaskerke en Pervijze werd verbreed tot 2,5 meter en kreeg een nieuwe bovenlaag. De totaalkost van de werken bedraagt 135.000 euro, inclusief btw, en is volledig ten laste van de provincie West-Vlaanderen.

 

Verschillende fases

De herstellingswerken zijn een tweede fase in het opwaarderen van het provinciale fietspad. In een eerste fase werd het stuk tussen Pervijze en Ramskapelle aangepakt. De renovatie van het gedeelte tussen de IJzerdijk en de Kaaskerkestraat in Diksmuide wordt aangepakt na de aanleg van de Zuidwestelijke omleidingsweg door het Vlaams Gewest.

 

Provinciedomeinen en groene assen

De provincie beschikt over vierentwintig provinciedomeinen, waaronder negen groene assen, die voor het publiek zijn opengesteld. De provinciedomeinen bieden de bezoekers rust, natuur en ontspanning. De groene assen ontsluiten het West-Vlaamse platteland voor fietsers en wandelaars, voornamelijk voor recreatief fiets- en wandelverkeer, maar ook voor functioneel fietsverkeer.

 

Naast de Frontzate beschikt de provincie nog over acht andere groene assen: Groene 62, Vloethemveldzate, Stroroute, Kezelbergroute, Trimaarzate, Guldensporenpad, Vrijbosroute en Abdijenroute.

 

 

i

Provincie West-Vlaanderen

Koning Leopold III-laan 41

8200 Sint-Andries

050 40 35 18

www.west-vlaanderen.be