De riolering van de Vaartstraat en G.B. Jacquesstraat tot aan de Wilgendijk is geplaatst. Dit staat gelijk met fase 1. Op dit moment worden de huisaansluitingen van de riolering aan de huizen gekoppeld.  

Tijdelijk parkeerverbod om wegdek te kuisen
Wegenwerken uitvoeren zonder je handen of de baan vuil te maken. Het is geen sinecure. Om hierop in te spelen werd beslist om telkens op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur een parkeerverbod in te stellen in de IJzerlaan (enkel kant van de Vaartstraat) om het wegdek op te kuisen.

Put voor uitstroom regenwater
Aan het einde van de Halve Maanstraat (kant van de Handzamedijk) werd een put gegraven die de uitstroom moet worden voor regenwater. De constructie voor die overstortput wordt deze week ter plaatse gemaakt zodat het regenwater via deze put rechtstreeks in de Handzamevaart kan vloeien. Het niveau van de onderkant van de put komt overeen met de diepte van de vaart.

In principe is na deze week het werk voor aannemer Vanlerberghe vervolledigd wat betreft fase 1. Vanaf 9 januari doen zij verder met het kruispunt Wilgendijk. De Generaal Baron Jacquesstraat zal in het kerstverlof niet toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Enkel plaatselijk verkeer voor laden en lossen wordt mogelijk. Deze maatregel werd genomen om de vers geplaatste onderfundering en riolering te beschermen. Supermarkt Lidl blijft in twee richtingen bereikbaar.

Afwerking Vaartstraat
Aannemer Seru is op dit moment de beschikbare boordstenen aan het plaatsen. In de week van 12 december wordt de levering van nieuwe boordstenen verwacht. Pas dan kan Seru het werk vervolgen. Als tussenoplossing wordt de Vaartstraat in mager beton gegoten zodat doorgaand eenrichtingverkeer (van Kleine Dijk richting IJzerlaan) mogelijk wordt.

Tussen 9 januari en 29 januari is het kruispunt Wilgendijk afgesloten voor alle verkeer. Dan wordt eerst de riolering geplaatst en daarna verhard met asfalt. Aansluitend op deze werken, rond 30 januari, zal de wilgendijk open en de Vaartstraat terug afgesloten worden. Vanaf deze periode wordt gestart met de aanleg van de bovenbouw in de Vaartstraat. Tegen eind februari zou de Vaartstraat terug opengesteld worden voor verkeer. In de maanden januari en februari wordt er waar mogelijk gewerkt aan de onderfundering en verharding van de G.B. Jacquesstraat.