Door een tsunami in de steengroeve waar de boord- en straatstenen voor de Vaartstraat vandaan komen is er een grote vertraging opgetreden. De planning van de werkzaamheden in het stadscentrum werd in de werfvergadering van 18 november grondig herbekeken.

 

Een eerste schip dat is aangekomen bracht een deel van de straatstenen mee. Goed voor 82m aan boordstenen. Het tweede schip met boordstenen is niet tijdig kunnen vertrekken omwille van de tsunami. Volgens de verkregen info zou dit schip in week 50, dat is de week van 12 december, aankomen in Antwerpen.

 

Aangepaste planning

Vanaf maandag 21 november, mogelijk wordt dat dinsdag 22 omwille van het slechte weer, start de firma Seru met de bovenbouw aan de kant van de Lidl. De beschikbare boordstenen worden opgebruikt aan de zijde van supermarkt Lidl en Hof ter Bloemmolens. In deze zone wordt ook het voetpad aangelegd.

 

Als tussenoplossing wordt de rijweg verhard met schraal beton, dit zal als fundering dienen voor de wegverharding. Op deze verharding van schraal beton zal de weg na Nieuwjaar berijdbaar zijn voor verkeer. Tussen 9 januari en 29 januari is het kruispunt wilgendijk afgesloten voor alle verkeer. Dan wordt eerst de riolering geplaatst en daarna verhard met asfalt.
Aansluitend op deze werken, ( zonder extreme weersomstandigheden zal dat rond 30 januari zijn) zal de wilgendijk open en de vaartstraat terug afgesloten worden. Vanaf deze periode wordt gestart met de aanleg van de bovenbouw in de Vaartstraat. Tegen eind februari zou de Vaartstraat terug opengesteld worden voor verkeer. In de maanden januari en februari wordt er waar mogelijk gewerkt aan de verharding van de GBJ Straat.