Het Agentschap Wegen & Verkeer en de vervoersmaatschappij De Lijn investeren in een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer in Diksmuide. In het kader daarvan worden 4 busperrons heraangelegd langs de Woumenweg ter hoogte van het Esenkasteel. Firma Tibergyn NV uit Wevelgem voert de werken uit vanaf maandag 23 januari en dit onder goede weersomstandigheden voor een 20-tal werkdagen.

 

De haltes ‘Esenkasteel’ en ‘Nijverheidsstraat’ op de Woumenweg worden op hetzelfde moment heraangelegd langs dezelfde kant van de weg zodat de werken sneller vorderen in tijd.

 

Omleiding en bereikbaarheid

Het verkeer vanuit het centrum van Diksmuide richting Ieper blijft mogelijk. Het verkeer uit Ieper wordt omgeleid via de Eikhofstraat tot aan de rotonde in Esen en via de Esenweg richting Diksmuide. Het éénrichtingverkeer is van toepassing in de Woumenweg tussen de Pluimstraat en de Eikhofstraat. Het verkeer uit de Cardijnlaan en Joe Englishstraat volgen verplicht de rijweg richting Ieper. Fietsers kunnen door in beide rijrichtingen. Om de veiligheid te garanderen wordt de maximaal toegelaten snelheid beperkt tot 30 km/h.

Bestuurders die uit de Pluimstraat en Nijverheidsstraat komen kunnen in beide rijrichtingen inslaan. Het éénrichtingverkeer is immers pas van toepassing na de kruising met de Pluimstraat op de Woumenweg.

 

Tijdens het weekend en bij eventueel weerverlet wordt de omleiding opgeheven en kan het verkeer terug door in beide richtingen.

 

Tijdelijke bushalte Eikhofstraat

Er werd een tijdelijke halte in de Woumenweg ter hoogte van de Eikhofstraat aangebracht. Deze zorgt momenteel voor de bediening van de lijnen die uit de richting Ieper/Roeselare komen en Diksmuide centrum inrijden.

 

Contact

Bij vragen kan je terecht bij het wegendistrict Ieper, Omloopstraat 1, Ieper.

T 051 22 08 80 | wegen.westvlaanderen.districtieper@mow.vlaanderen.be.

 

Surf naar www.delijn.be om de gewijzigde dienstverlening te bekijken.