Na een bewogen periode waarbij de Keiemdorpstraat werd afgesloten voor verkeer omwille van twee panden die op instorten staan is er doorbraak. Er wordt vandaag gestart met het afbreken van de panden in opdracht van de eigenaars zelf.

Het dossier van de leegstaande panden in de Keiemdorpstraat sleept al 15 jaar aan. Het is een erfeniskwestie waarbij diverse takken van de familie twisten en rechtszaken jarenlang aanslepen. Het is in eerste instantie de taak van de eigenaars om te zorgen voor die panden en om de mogelijke kwalijke gevolgen op vlak van veiligheid voor buren en passanten te vermijden. Zij nemen in dit dossier nu ook hun verantwoordelijkheid op en gaven de opdracht om de panden af te breken. De afbraakwerken zijn vandaag gestart.

Als de panden volledig zijn afgebroken en de situatie opnieuw veilig is kan de Keiemdorpstraat terug worden opengesteld voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Wanneer dit precies zal zijn is nog onbekend. De beslissing om de straat af te sluiten kwam er op advies van politie en brandweer die oordeelden dat het noodzakelijk was om beide rijstroken af te zetten.

Burgemeester Lies Laridon is alvast opgelucht dat de weg van de diplomatie voor een oplossing zorgde. “ Deze uitweg is voor alle partijen de meest gunstige.  Ik hoop dat de rust in Keiem nu vlug kan terugkeren.”